Повече от сто души се включиха в отбелязването на тазгодшиния Световен ден на завръщането на дивата природа

25 март 2024  |  Новини

Повече от сто души се включиха тази събота (23-ти март) в отбелязването на тазгодишния Световен ден на завръщането на дивата природа. Участниците се включиха в специално организирана за деня еднодневен пешеходен преход и наблюдение на диви животни.

Черни лешояди заеха гнезда в Източните Родопи за пръв път след повече от 30 години

14 февруари 2024  |  Новини

През февруари ставаме свидетели на забележителен момент за българската част на Родопите. След 31 години две двойки черни лешояди отново заеха гнезда в тази част на планината.

5654 птици от 31 вида бяха регистрирани тази година на Среднозимното преброяване в Източните Родопи

16 януари 2024  |  Новини

Екипи на Фондация „По-диви Родопи“ и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) регистрираха 5654 броя водолюбиви птици от 31 вида по време на традиционното Среднозимно преброяване на водолюбивите птици във водоемите по долината на река Арда, Източните Родопи през изминалите почивни дни.

Нова група черни лешояди на свобода в Източни Родопи

25 ноември 2023  |  Новини

Eкип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Фондация „По-диви Родопи“ освободи втората голяма група лешояди в Източни Родопи като част от програмата за възстановяване на вида в българската част на планината. Очакванията са те да се присъединят към освободените през миналата година осем черни лешояда, които се установиха трайно в района на Източните Родопи и Сакар планина.

При голям интерес и с разнородна публика протече първото представяне на документалния филм „Кръговратът на живота в Родопите“ в Кърджали

13 ноември 2023  |  Новини

Над 80 души приятели и партньори на Фондация „По-диви Родопи“ присъстваха миналия петък на премиерата на документалния филм „Кръговратът на живота в Родопите“, който със силата на филмовото изкуство показва нашите усилия за връщане на дивия облик на Източните Родопи. Подкрепата на нашите партньори и хора от региона е жизненоважна за успеха на възстановяването на дивата природа. Ето защо за домакин на премиерата на късометражния филм бе избран град Кържали, който се намира в сърцето на Родопите.

Премиерно представяне на документалния филм “Кръговратът на живота в Родопите” в град Кърджали

31 октомври 2023  |  Новини

Фондация „По-диви Родопи“ кани жителите и гостите на град Кърджали да споделят с нас един много вълнуващ момент – премиерата на документалния филм „Кръговратът на живота в Родопите“. Премиерното представяне на филма ще се проведе на 10-ти ноември (петък) от 17.30 ч. в Регионален исторически музей – Кърджали.

Rewilding Europe Capital с амбиция да ускори завръщането на дивата природа чрез увеличено финансиране

14 септември 2023  |  Блог, Новини

Ако вие сте предприемач или неправителствена организация с желание да повлияете позитивно на дивата природа, то Rewilding Europe Capital може да предостави подкрепата, от която се нуждаете, за да помогнете за реализирането на вашата амбиция, включително – за първи път – възстановими грантове (repayable grants).

С богата програма, множество работилници и концерт за поредна година отбелязахме Международния ден на лешояда

4 септември 2023  |  Новини

Тази събота с посетители от цялата страна от Фондация „По-диви Родопи“ отбелязахме Международния ден на лешояда. През целия ден благодарение на гости и приятели се потопихме в красотата на Източни Родопи, а част от тях възпроизведохме и пресъздадохме в различни творчески форми.

Отбелязваме за пореден път Международния ден на лешояда в Маджарово

21 август 2023  |  Новини

С разнообразна програма, множество участници и изненади за пореден път ще отбележим Международния ден на лешояда на 2-ри септември (събота) в Маджарово. Сред включените дейности са театрална работилница, творчески ателиета, изложба и много други занимания за малки и големи.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да остане непроменено.