Пататник по златоградска рецепта |
||
Пататник по златоградска рецепта
ПРОДУКТИ: 500гр Картофи 250гр Сирене 1 глава лук 2-3 стръка джоджен или 1ч.л сух 2 яйца Черен пипер на вкус 1 к.ч. Олио Точени кори за баница 50г Краве масло Олио за тавата ПРИГОТВЯНЕ: Настъргват се обелените картофи и се смесват с натрошеното сиренето и ситно нарязаните лук и джоджен.Прибавяме яйцата, черния пипер и 1/2 от олиото и объркваме добре. В голяма,намазана с олио тава слагаме 5 листа от корите,като всяка се намазнява.Сместа се изсипва върху намазнените листа и покриваме с останалите листа кори,като отново намазняваме свяка една. На най-горната кора разпределяме маслото, нарязано на пърчета. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса, докато от горе пататникът се зачерви. |
||